Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2017, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sebija Izetbegović pored vozila Predsjedništva koristila i vozača

SARAJEVO - Direktorica Kliničkog centra u Sarajevu Sebija Izetbegović za posjet Kliničkom centru Tuzla nije koristila samo službeni automobil Predsjedništva BiH, nego i vozača.

Sebija Izetbegović, supruga člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, prekjuče je boravila u posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. U ovaj grad je sa svojim saradnicima stigla u službenom automobilu Škoda Superb registaracijskih oznaka E30-K-969, registrovanim na Predsjedništvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << BiH.

Vozač je bio Amar Macić, inače službeni vozač Bakira Izetbegovića. Macićeva supruga, Vildana Macić je sekretarica Sebije Izetbegović na UKCS, a ranije je radila kao službenica u centrali SDA, potvrđeno je za N1 iz nezvaničnih izvora.

Da rodbinskim vezama tu ne bude kraj potvrđeno je i to da sestra Vildane Macić takođe radi kao zaposlenica UKCS, odnosno kao medicinska sestra na Otoringolaringologiji Kliničkog centra u Sarajevu.

Izostao je odgovor nadležnih na osnovu koje Odluke ili Pravilnika službena vozila Predsjedništva BiH mogu koristiti direktori ili zaposlenici drugih institucija.

(N1.ba)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.