ŠOKANTNO: Zbog novog EMISIONOG STANDARDA, Škoda ukida jedan od NAJPOPULARNIJIH modela

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2023, 22:18

ŠOKANTNO: Zbog novog EMISIONOG STANDARDA, Škoda ukida jedan od NAJPOPULARNIJIH modela

Euro 7 "gasi" Fabiu.

Pod okriljem brige za zaštitu prirode, automobilska industrija osim EV strategije, uvodi i i sve strože norme za automobile sa pogonom na fosilna goriva.

Prvi potez ove vrste je povukla Škoda koja je objavila da neće više proizvoditi model Fabia Combi kao što je prvobitno planirano, zbog dolazećih propisa o emisiji Euro 7. Karavan baziran na novom modelu Fabie je trebalo da bude predstavljen ove godine, ali ništa od toga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Izvršni direktor Škode Klaus Zellmer je upozorio u aprilu da bi propisi o emisiji Euro 7 značili ozbiljno povećanje troškova za Fabiju.

Ako sadašnji nacrt postane aktuelna norma do 2025. godine, morali bi da u automobil ugrade tehnologiju koja ili još nije razvijena ili je toliko skupa da bi automobil od 15.000 evra koštao 18.000, 20.000 evra. 
Pogledaj vesti o: Skoda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.