ŠKODA UVODI PROMENE: Dobila je novi zvučni logotip (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2023, 17:29

ŠKODA UVODI PROMENE: Dobila je novi zvučni logotip (VIDEO)

Pogledajte o čemu se radi.

Novi džingl Škode je inspirisan uvertirom simfonijske poeme po imenu Vltava, a koju je osmislio jedan od najpoznatijih čeških kompozitora Bedžih Smetana. Biće deo nove reklamne kampanje ovog brenda koji je sreću pronašao u okviru nemačke grupacije Volkswagen.

Nije mimo običaja da proizvođači automobila promovišu i zvučne zapise kao deo identiteta, pa je tako Škoda izašla s novom muzičkom sekvencom u tom smislu. Šta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi trebalo da donese ova forma predstavljanja? Ideja je da se promoviše muzički potpis kompanije kako bi Česi bili više prepoznatljivi na tržištu. Muzički isečak bi bio emitovan na kraju televizijskih i audio reklama Škode, ali takođe i u drugim porukama zvučno-vizualnog tipa.

Prva primena muzičke sekvence će biti u promotivnim kampanjama. Sama melodija je izabrana u konkurenciji koja je brojala petnaest predloga, pa je kasnije izbor sužen na svega dve melodije od kojih je izabrana pobednička. Poznavaocima ozbiljne muzike će ovaj džingl biti poznat, posebno onima koji cene i vole rad Bedriha Smetane.

- Kada se pojavio predlog da se oslonimo na temu iz Vltave, druge ideje više nisu ni razmatrane u ekipi koja se bavila ovim pitanjem. Vltava je legendarna i predstavlja izraz pokreta, otkrića i u isto vreme promoviše smirujući duh - na temu inspiracije kaže Veronika Cajgaus, rukovodilac češkog brenda zadužena za strategiju i proizvodnju sadržaja.

- Logotip je posebno inspirisan uvodnom simfonijskom pesmom koja sadrži razigran i uzdižući motiv. U originalu je odsvirana uz pomoć flauta i dočarava zvukove karakteristične za tok reke, na koji način se dočarava i prizvuk početka putovanja. Međutim, zvučni logotip se oslanja na moderne sintisajzere. Melodija se završava harmoničnim iznenađenjem i doprinosi pozitivnom duhu koji prati otkriće najdivnijih životnih trenutaka - navodi se u saopštenju kompanije.
Pogledaj vesti o: Skoda,   Volkswagen

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.