SAJAM AUTOMOBILA: Škoda Skala (VIDEO)

Izvor: Mondo, 23.Mar.2019, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAJAM AUTOMOBILA: Škoda Skala (VIDEO)

"Ubica Golfa" izgleda atraktivno i veoma upotrebljivo i čini se da ima snage da napravi pometnju među konkurencijom

Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Jedan od popularnijih automobila na ovogodišnjem sajmu je potpuno nova Škoda Skala.

Ovaj hečbek stiže u segment tržišta, gde vladaju Megan, Fokus, Astra i, naravno, Golf, pa su novu Škodu s razlogom nazvali "ubicom" tog najpopularnijeg automobila u Evropi. Da li će se to desiti ostaje da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vidi, posebno jer krajem godine stiže novi Golf.

Škoda Skala se odlikuje zanimljivim dizajnerskim rešenjima, a posebno se izdvaja zadnji deo automobila sa modernim, elegantnim svetlima i "staklenim" petim vratima. Gledano sa strane, taj zadnji deo izgleda pomalo produženo, što je uticalo da Skala ima rekordni, u svom segmentu, kapacitet gepeka od 467 litara.

Inače, automobil je dugačak 4,36 metra, široka 1,8 m i visok 1,47 m, a međuosovinsko rastojanje iznosi 2,65 metara, pa mesta pozadi ima kao u Oktaviji.

Skala je opremljena brojnim sistemima aktivne i pasivne bezbednosti, LED prednjim i zadnjim svetilma, kao i Škodinim "Simply Clever" rešenjima, poput opcione sklopive kuke za vuču.

U ponudi je i potpuno digitalizovano okruženje sa LCD instrument tablom dijagonale 10,25 inča i 9,2-inčnim ekranom info-zabavnog sistema. Oba ova ekrana su najveća u svom segmentu. Putnici će imati mogućnost da stalno budu povezani na internet zahvaljujući Škoda Connect mobilnoj usluzi i eSIM "kartici".

Kupcima će na raspolaganju biti benzinci snage od 95 do 150 KS i 1.6 TDI sa 115 konjskih snaga. U pripremi je i eko-opcija u vidu trocilindričnog motora 1.0 G-TEC koji će ići na prirodni gas (CNG).

Još jedan dobar Skalin adut je početna cena od 12.900 evra.


Pogledaj vesti o: Skoda

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.