Rat zbog mesa i škoda

Izvor: Vesti-online.com, 14.Dec.2017, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rat zbog mesa i škoda

Rezultati istrage spornih tendera u MUP Srbije još uvek su nepoznati široj javnosti, iako je reč o milionskim ciframa - u evrima. Zaposleni u MUP Srbije podneli su krivične prijave protiv pojedinaca iz vrha Ministarstva zbog spornih nabavki hrane, odnosno mesa, ali i automobila škoda.

Kako kažu u Policijskom sindikatu Srbije, koji je prvi upoznao javnost sa ovim prijavama, prema njihovim saznanjima, ništa se ne preduzima po ovim krivičnim prijavama, odnosno da li >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se uopšte i vodi istraga. Pojedine krivične prijave već su odbačene.

Nekoliko zaposlenih u Sektoru za materijalno-finansijske poslove MUP-a podnelo je anonimno Višem tužilaštvu u Beogradu šest krivičnih prijava protiv državnog sekretara u MUP-u Milosava Miličkovića i pomoćnika ministra policije Željka Veselinovića zbog, kako kažu, zloupotrebe službenog položaja u javnim nabavkama. U krivičnim prijavama se navodi da su u periodu od 5. septembra 2016. do 6. jula 2017. godine potpisivali ugovore o spornim tenderima za nabavku svežeg mesa i prerađevina od mesa u vrednosti od 150 miliona dinara.

Krivične prijave protiv dvojice službenika MUP-a podnete su i zbog postupka javne nabavke tonera za štampače i reciklažu štampača čija je vrednost 482 miliona dinara, odnosno oko četiri miliona evra.

Kako se navodi, Miličković je depešom ministra policije Nebojše Stefanovića bio zadužen i odgovoran za rad Sektora za materijalno-finansijske poslove.

"U prijavi smo naveli da verujemo da ministar Stefanović nema ništa sa ovim malverzacijama. Ako se ispostavi da je znao i odobrio ovo, molimo vas da tražite i njegovu odgovornost", piše u dopisu podnosilaca krivičnih prijava.

Takođe, na račun vrha MUP Srbije u vezi s javnim nabavkama našla se i kupovina automobila. Kako nezvanično saznajemo, prvobitno je potpisan ugovor o nabavki tri automobila škoda, a onda je potpisan aneks ovog ugovora, pa je ukupna nabavka s početne tri, po ovom ugovoru, narasla na 710 škoda rapid.

Jedna od spornih stvari u ovom poslu jeste što je nabavka proglašena tajnom. Šta ima tajno u nabavci automobila za patrolu, nikada jasno nije odgovoreno iz MUP Srbije.

Sve ove optužbe na račun javnih nabavki, državni sekretar Miličković demantuje.

- Optužbe Policijskog sindikata Srbije na moj i račun rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova ne predstavljaju ništa drugo nego još jedan politički pokušaj obmane građana iznošenjem brutalnih neistina. Nemamo šta da krijemo i neka se sve detaljno proveri. Ovo nije prvi put da neko pokušava da naruši ugled MUP-A i njegovog rukovodstva. Već ranije su podnosili anonimne krivične prijave zbog nabavke tonera, a tužilaštvo je nakon detaljne istrage ustanovilo da je sve urađeno u skladu sa zakonom - rekao je Miličković.

I premijerka Ana Brnabić je stala u odbranu MUP Srbije i spornih nabavki, navodeći da je firma od koje su kupljene škode "dala najbolju ponudu".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.