Predstavljene Škoda Octavia RS TSI i TDI verzija

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2020, 09:15

Predstavljene Škoda Octavia RS TSI i TDI verzija

Lepo...

Škoda je predstavila benzinsku i dizel verziju visokoperformansnog modela Octavia RS.

Četiri meseca nakon premijere modela Škoda Octavia RS iV Plug-in Hybrid, stižu i "obične" RS verzije ovog automobila.

Predstavljene su benzinska i dizel opcija, a kupcima su na raspolaganju kako limuzinska, tako i karavan varijanta.

Škoda Octavia RS TSI za pogon koristi 2.0-litarski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << turbo-benzinac sa 245 KS (180 kW) i maksimalnim obrtnim momentom od 370 Nm koji je dostupan u rasponu 1.600-4.300 o/min.

With hybrid (iV), petrol (TSI) & diesel (TDI) variants, the new #Skoda #Octavia RS' line-up is officially complete 👉https://t.co/YzE9wmIWEz#SkodaOctaviaRS pic.twitter.com/o0t7Piba8o

— autoX (@autox) July 6, 2020

Standardno se isporučuje sa 6-brzinskim manuelnim menjačem, a uz doplatu je u ponudi i 7-stepeni automatizovani DSG menjač sa duplim kvačilom.

Ukoliko se kupac odluči za drugu opciju prenosnog sistema, automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,7 s.

Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h.

Dizel varijanta - Octavia RS TDI, ispod haube skriva 2.0-litarski turbo-dizel agregat sa 200 konjskih snaga (147 kW) i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Dizelaš je uparen isključivo sa pomenutim DSG menjačem, a za razliku od benzinca dostupan je i sa opcionim pogonom na sva 4 točka.

U toj verziji, Octavia RS TDI AWD iz mesta do stotke stiže za 6,8 s, dok maksimalna brzina iznosi 243 km/h.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.