Nova tajanstvena Škoda

Izvor: B92, 21.Avg.2012, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova tajanstvena Škoda

Tokom prezentaciji novog modela Rapid, Škodini zvaničnici zagolicali su maštu novinara i ljubitelja automobila crtežom novog, za sada neidentifikovanog modela češkog proizvođača.

Vozilo je prikazano iz profila, a na osnovu crteža vidi se da je dizajn automobila baziran na konceptu Vision D koji je predstavljen na sajmu automobila u Ženevi 2011. godine.

Iako su u Škodi bili tajanstveni u pogledu identiteta automobila sa crteža, nagađa se da je reč o novoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << generaciji modela Octavia za 2013. godinu u liftbek verziji sa 5 vrata.

Nezavisno od toga da li je zaista u pitanju nova Octavia ili ne, poznato je da će sledeća generacija ovog modela biti bazirana na Volkswagenovoj MQB platformi i da će biti nešto veća od aktuelnog modela. Dimenzije su povećane kako bi se u Škodinoj gami napravio prostor za novi model Rapid.

Premijera nove Škode Octavia očekuje se na Sajmu automobila u Ženevi 2013.

Pročitajte o novom modelu Škoda Rapid.
Pogledaj vesti o: Skoda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Već neko vreme pominje se ideja da bi Škoda mogla da ponudi kupe model

Izvor: Moto.rs, 21.Avg.2012

Na fotografiji možete videti Škoda Tudor koncept iz 2002. godine koji je prikazan iste godine na sajmu u Ženevi. Dalje od koncepta se za ovaj kupe nije odmaklo. Škoda je pomenuti kupe bazirala na tadašnjoj generaciji Superb modela. Da li postoji nada da bi Škoda mogla da kreira novi kupe...

Nastavak na Moto.rs...

Kompanija BMW je najavila tehnologiju pod nazivom ParkNow

Izvor: Moto.rs, 21.Avg.2012

Tom prilikom objavljene su i detaljne informacije o DriveNow jedinstvenom servisu za razmenu automobila koji odlikuje flota BMW ActiveE vozila na električni pogon. Na ovaj način San Francisko će postati inicijalno tržište na teritoriji SAD za ove servise. Ovaj grad je jedan od onih koji rade...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.