Nova Fabia stiže na proleće FOTO

Izvor: B92, 11.Feb.2021, 14:43

Nova Fabia stiže na proleće FOTO

Škoda je zagolicala maštu ljubitelja automobila fotografijom na kojoj se nazire profil nove generacije popularnog modela.

Aktuelna, treća generacija modela Škoda Fabia u prodaji je od 2014. godine i uskoro će otići u penziju.

Naslednik je spreman i imaće svetsku premijeru u proleće 2021.

Na fotografiji je delimično otkrivena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << silueta novog modela, koja pokazuje da se Škoda rukovodila filozofijom "evolutivnog dizajna", pa ne treba očekivati spektakularne pomake u izgledu u odnosu na aktuelnu generaciju.

Ipak, nova Fabia će imati moderniji dizajn, usklađen sa najnovijom generacijom Škodinih modela, kao što su Scala ili Kamiq.

I dok je aktuelni model koristio staru, PQ26 mehaničku platformu, naslednik je baziran na MQB A0 mehanici koju, između ostalih, koriste i VW Polo, VW T-Cross, Seat Ibiza, Seat Arona, Audi A1, Škoda Kamiq...

Češki proizvođač za sada nije otkrio mnogo detalja, ali je naveo da nova Fabia ima prostraniju unutrašnjost i da će putnici imati više mesta za glave i noge, dok je prtljažnik veći za 50 litara u odnosu na prethodnika.

Najpre će biti predstavljena hečbek verzija sa 5 vrata, a zatim će uslediti i karavan - Fabia Combi, koji je bio neizostavan član "porodice" u sve tri dosadašnje generacije, s obzirom da 34% prodatih primeraka modela Fabia upravo čine karavan vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nova Fabia stiže na proljeće

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Feb.2021

Škoda je zagolicala maštu ljubitelja automobila fotografijom na kojoj se nazire profil nove generacije popularnog modela.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.