I niški Vodovod kupio luksuznu “škodu superb”

Izvor: JužneVesti.com, 27.Maj.2019, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I niški Vodovod kupio luksuznu “škodu superb”

Nakon što je završena javna nabavka za novi automobil Javnog komunalnog predueća Naissus, “škoda superb” se “uselila” i u ovo niško javno preduzeće. Posao je dobio Auto Čačak, kao najpovoljniji ponuđač, a Nišlije su ova kola platile oko 24.500 evra.

Na tender se, pored pobedničkog Auto Čačka, prema podacima sa Portala javnih nabavki, javila i firma Grand motors iz Beograda, ali zbog veće cene, nisu dobili posao. Tako je još >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << jedna luskuzna “škoda” završila na parkingu još jednog niškog javnog preduzeća.

U Naissusu kažu da su im takva kola bila potrebna, jer im je “citroen” kojim se dosad najčešće služio direktor dotrajao. Star je, kažu, skoro 10 godina i zbog stalnih kvarova je i nepouzdan.

Tvrde da se u specifikacijama, uklapala i druga vozila, ali ne preciziraju koja.

Na raspisanu predmetnu javnu nabavku javila su se dva ponuđača. Obavljenjem svih zakonskih procedura javnih nabavki i nakon isteka predviđenih žalbenih rokova, ugovor je zaključen sa Auto Čačkom kao najpovoljnijim ponuđačem. Prema uslovima koji su predviđeni tehničkom specifikacijom predmetne javne nabavke, moglo se prijaviti više od 2 potencijalna ponuđača - navode u Vodovodu.

Dodaju i da će se o sudbini “citroena” naknadno odlučivati.

Na istoj javnoj nabavci sklopljen je i ugovor sa niškom firmom Bros auto za terentna vozila vredna čak 130.000 evra.

Inače, javna nabavka za ova kola napisana je veoma slično štelovanoj javnoj nabavci koju je gotovo istovremeno raspisala Direkcija za javni prevoz Niša, na kojoj je takođe posao dobila firma bliska SNS Auto Čačak, sa istim automobilom i po istoj ceni.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.