Izvor: RadioCity.rs, 29.Jan.2018, 02:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje zbog paljevine vozila načelnika niške Kriminalistike

Kako policija dalje saopštava sumnja se da je N.S. nakon neuspelog paljenja vozila marke "škoda oktavia", jula meseca angažovao S.S. i A.Ž. da zapale navedeno vozilo, što su oni i učinili 05. septembra 2017. Iako policija nije dala nikakve dodatne detalje, pretpostavlja se da je reč o automobilu Dejana Utvića načelnika niške Kriminalističke policije, koji je izgoreo baš tog datuma.
Pored ovog jedan od uhapšenih se >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << sumnjiči da je ranije zapalio još jedno vozilo.
"N.S. se takođe sumnjiči da je 28. juna 2017.godine u Nišu zapalio vozilo marke "mercedes", beogradskih registarskih oznaka, vlasništvo jednog Nišlije, koje je izgorelo u prednjem delu. Usled požara oštećeno  je i  vozilo marke "pežo", niških registarskih oznaka, koje je bilo parkirano pored mercedesa." - navodi se u saopštenju policije.
Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu,  sprovedeni  nadležnom tužilaštvu.

Policija nije dala nikakve dodatne detalje niti o motivima uhapšenih niti pak o tome da li imaju neke veze i sa ostalih osam paljevina automobila u periodu septembar - januar, koja su uznemirila Nišlije. Podsetimo se, jedan za drugim goreli su automobili još nekih policijskih službenika ali i, prema tadašnjim izjavama policije, privatna lica "čija imena nisu u javnom interesu da bi bila saopštena". Svakako je najviše pažnje privuklo paljenje automobila zamenika niškog gradonačelnika Miloša Banđura, koji je izrazio javnu sumnju da je reč o vidu političke odmazde pošto je ukazao na nepravilnosti na konkursu za izbor direktora javnih preduzeća u gradu. Da bi dokazao da su glasine kako je sam upalio automobil lažne, Banđur se podvrgao poligrafskom ispitivanju koje je prošao. Međutim, kako kaže, bez imenovanja potencijalnih počinioca, svi oni koje je naveo kao moguće inspiratore tog čina su poligraf odbili. On je, takođe, u više navrata, naglasio da se oseća nebezbedno, te kako je za City radio izjavio, da je tražio i nakon dolaska novog načelnika SUP Niš, 8.januara 2018. da se izvrši procena njegove bezbednosti, što nije još uvek učinjeno.

Odmah nakon Banđurovog, zapaljen je i automobil direktora Tržnice, zatim automobil zamenika načelnika SUP Zorana Bogdanovića. Ovom nizu treba dodati i eksploziju u jednom automobilu na Trošarini, kada je smrtno stradao jedan Nišlija, pod, do sada, još nerazjašnjenim okolnostima. 
Poslednja u nizu paljevina desila se sredinom januara kada je upaljen jedan audi A6 čiji vlasnik nije ni funkcioner niti policijski službenik, pa je teško reći da li ima povezanosti sa prethodnim slučajevima. 
Krajem godine je sa mesta načelnika niškog SUP-a smenjen Ninoslav Mitić a na njegovo mesto je doveden Slaviša Virijević dosadašnji načelnik policije u Pirotu. Njega je pak, na tom mestu zamenio Zoran Bogdanović.
Nišlije u svakom slučaju očekuju da se svi ovi slučajevi istraže, a počinioci i nalogodavci privedu pravdi, bilo da je reč o povezanim ili paralelnim dešavanjima.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.