Galerija: Škoda Rapid Spaceback

Izvor: B92, 01.Okt.2013, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galerija: Škoda Rapid Spaceback

Škoda je na frankfurtskom auto-salonu predstavila model Rapid Spaceback, koji će se na evropskom tržištu pojaviti tokom oktrobra 2013. Pogledajte koji su aduti ovog automobila.

Rapid je zamišljen tako da popuni prazninu u Škodinoj floti između modela Fabia i Octavia, a Spaceback je njegova nova verzija. Reč je o vozilu koje je po konstrukciji smešteno u segment između klasičnog hečbeka i karavana.

Pri tome, u odnosu na hečbek ima više prostora, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u poređenju sa karavanom skladnije proporcije.

Spaceback je kraći od standardnog Rapida za 18 cm, dok je zadržao isto međuosovinsko rastojanje od 2.602 mm. Zbog toga u Škodi tvrde da putnici na zadnjim sedištima neće biti uskraćeni za prostor koji poseduje duža, limuzinska verzija.

Ipak, skraćenje se odrazilo na zapreminu prtljažnog prostora koji kod modela Spaceback iznosi od 415 do 1.380 litara, u zavisnosti da li su zadnja sedišta podignuta ili spuštena, što se opet može smatrati dobrim rezultatom u okvirima klase.

Pogledajte promotivni video modela Rapid Spaceback:

Kada u oktobru stigne u prodajne salone, Rapid Spaceback biće dostupan u verzijama sa četiri benzinska i dva dizel motora. Osnovni benzinac je trocilindrični 1.2 litarski MPI sa 75 ks, nešto snažniji je 1.2 litarski TSI u varijantama sa 85 ks i 105 ks, dok je najjači 1.4 litarski TSI sa 122 ks.

Kod dizelaša u ponudi su TDI motori radne zapremine 1.6 litara, u verzijama od 90 i 105 ks.

Svi agregati dostupni su i u ekonomičnim GreenLine verzijama, a među njema ističe se osnovni dizelaš čija je fabrički deklarisana prosečna potrošnja 3,8 l/100 km, a CO2 emisija 99 g/km.

Pogledajte galeriju fotografija Škode Rapid Spaceback.

Pročitajte o Škodinim frankfurtskim premijerama.
Pogledaj vesti o: Skoda

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Galerija: Škoda Rapid Spaceback

Izvor: B92, 01.Okt.2013

Škoda je na frankfurtskom auto-salonu predstavila model Rapid Spaceback, koji će se na evropskom tržištu pojaviti tokom oktrobra 2013. Pogledajte koji su aduti ovog automobila...Rapid je zamišljen tako da popuni prazninu u Škodinoj floti između modela Fabia i Octavia, a Spaceback je njegova nova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.