VRUĆA JESEN ZA „SEAT IBICU ST“

Izvor: Kurir, 20.Sep.2010, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VRUĆA JESEN ZA „SEAT IBICU ST“

Seat ibica ST“ stigla u Srbiju. Ima zadatak da spoji praktičnost sa stilom generacije mladih vozača

Glavni aduti „Seata" u Srbiji su nova „ibica ST" - karavan verzija najpopularnijeg modela, kao i modeli „leon", „altea" i „altea XL" sa novim agregatom 1.2 TSI od 105 KS.

Ovim povodom „Porše SCG" upriličio je prezentaciju u Centru za privredno-tehnološki razvoj na obroncima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Fruške gore. „Ibica ST" treba savršeno da „legne" mladalačkom i sportskom stilu života. Predstavlja kombinaciju najjačih vrednosti ovog brenda - emocionalan i atraktivan dizajn, dinamiku i ekonomičnost, ali i finansijsku dostupnost.

Dugačka čak 4,23 metra, „ibica ST" je duža od verzije sa petora vrata za 18 cm - pružajući dovoljno prostora za utovar. Kupcima su na raspolaganju pet dizel i benzinskih agregata.

Novi agregat 1,2 TSI

Za „leon", „alteu" i „alteu XL" stiže nov motor, 1.2 TSI (105 KS), što je zamena za stari 1.6 MPI (102 KS). Uparen je sa 6-stepenim manuelnim menjačem i težak samo 89,5 kg. Fabrika obećava smanjenje potrošnje, ali i jače performanse.

Malu zapreminu nadoknađuje turbopunjač. Motor 1.2 TSI kod „leona" postiže brzinu od čak 187 km/h, a ubrzanje do 100 km/h traje 10,9 sekundi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.