Seat sprema novi Leon FOTO

Izvor: B92, 29.Okt.2018, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seat sprema novi Leon FOTO

Pretprodukcijski test automobil snimljen je pod "kamuflažom".

Seat uveliko radi na nasledniku aktuelne, treće generacije svog kompaktnog hečbeka.

Sadašnji Leon pojavio se još 2012. kao jedan od prvih modela VW grupacije baziran na MQB mehaničkoj platformi. Proizvodni ciklus ovog modela bliži se kraju, a Seat već testira pretprodukcijski Leon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 4. generacije.

Iako je spoljašnjost zamaskirana "kamuflažnom" folijom, naziru se obrisi novog vozila.

Očekivano, Seat neće bitnije menjati osnovnu koncepciju i proporcije modela Leon, pa će naslednik imati spoljašnjost koja je nastala evolucijom aktuelnog automobila.

Konstruktori i dizajneri potrudili su se da u spoljne dimenzije vozila – koje će verovatno biti nešto veće nego kod Leona treće generacije – upakuju što više korisnog unutrašnjeg prostora za smeštaj putnika i prtljaga.

Četvrta generacija doneće i jednu novinu kada je reč o karoseriji – iz ponude će izostati verzija sa 3 vrata, pa će kupcima, pored hečbeka sa 5 vrata, na raspolagnaju biti još samo karavan verzija.

Još jedna od novosti u odnosu na aktuelni model biće uvođenje plug-in hibridnog pogona. Budući Seat Leon sa ovim pogonskim sistemom moći će da pređe i do 50-ak km samo uz pomoć električne energije.

Datum premijere 4. generacije Leona nije poznat, a pretpostavlja se da će Seat svoj novi kompaktni model predstaviti na nekom od većih sajmova u 2019. Prva prilika za to biće auto-salon u Ženevi koji se održava u martu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.