Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2017, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seat planira rivala Porsche Macanu

Budući SUV B segmenta, Seat Arona, debitovaće u Ženevi. Rival Nissan Jukea bi mogao da bude jedan u nizu sportskih modela sa povišenim klirensom.

Po Luki di Meu, šefu Seata, Volkswagenova španska filijala želi da kreira sportski krosover koji bi se stavio naspram Porsche Macana , Jaguara F-Pace i ostalih.

Koncept bi bio poput Macanovog, mješavina sportskog automobila i SUV-a, izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << de Meo.

Novi SUV bi bio perjanica, pozicioniran iznad Atece i Arone, i raspolagao bi sa 300 ks. Za očekivati je postavku sa 5+2 sjedišta.

Po de Meovom mišljenju, kupcima treba ponuditi takvu opciju (dodatna dva sjedišta). Ukoliko bismo potražili nešto najbliže što bi sugerisalo na budući model, to bi bio 20V20 koncept, predstavljen prošle godine u Ženevi. Počivaće na istoj platformi kao i Škoda Kodiaq, mada će biti nešto manji, a hibridna i elektro varijanta bi trebalo da uslijede do 2021.

Sportski krosover bi trebalo da debituje 2019., a da bi se napravilo mjesta za njega u Seatovom portfoliju, biće ukinut Toledo, čija prodaja nije zadovoljila.

(Vrelegume.rs)
Pogledaj vesti o: Seat,   Porsche

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Seat planira rivala Porsche Macana

Izvor: AutoBlog, 05.Feb.2017, 07:32

Budući SUV B segmenta, Seat Arona, debitovaće u Ženevi. Rival Nissan Jukea bi mogao da bude jedan u nizu sportskih modela sa povišenim klirensom. Po Luki di Meu, šefu Seata, Volkswagenova španska filijala želi da kreira sportski krosover koji bi se stavio naspram Porsche Macana, Jaguara F-Pace...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.