Seat ipak priprema auto za obaranje rekorda na Ringu

Izvor: B92, 23.Jun.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seat ipak priprema auto za obaranje rekorda na "Ringu"

Seat je sve bliže odluci da pokuša da povrati titulu najbržeg serijskog automobila sa prednjim pogonom na Nirburgringu, nakon što je Renault Megane 275 Trophy-R nadmašio njegovo vreme za četiri sekunde

.


Iako je na tronu bio svega tri meseca, Seatu je očigledno prijala uloga rekordera čuvene staze i neće je tek tako prepustiti rivalu.

Osim toga, španski proizvođač primetio je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Megane koji je ostvario najbolje vreme na Nirburgringu znatno izmenjen (između ostalog olakšan je za oko 100 kg), što nije bio slučaj sa modelom Leon Cupra 280 kada je postavio svoj najbolji rezultat.

"Ako bismo i mi povadili neke delove iz automobila koji nisu neophodni, ubeđen sam da bismo nadmašili Megane i da bi rekord ponovo pripao nama", kazao je nedavno šef razvoja modela Leon Cupra, Sven Schawe.

"Međutim, treba da procenimo da li bi kupci bili zainteresovani za jedan takav automobil, s obzirom da prilikom obaranja rekorda važi pravilo da vozilo treba da uđe u serijsku proizvodnju", objašnjava Schawe.

"Da se razumemo, mi takav automobil već imamo, ali još nismo odlučili da li ćemo ga ponuditi tržištu. Želeli bismo da on bude dostupan široj publici, a ne da se proizvodi u ograničenoj seriji", kazao je Sven Schawe, aludirajući na činjenicu da će Renault kupcima ponuditi svega 250 primeraka modela Megane 275 Trophy-R.

On je na kraju zaključio da će konačna odluka zavisiti i od toga da li Seat želi da nastavi da se takmiči sa francuskom kompanijom u obaranju rekorda na Nirburgringu.

Što se tiče sada već bivšeg rekordera, modela Leon Cupra 280 koji je u martu 2014. ostvario vreme od 7:58.44, on će se naći u prodajnim salonima od jula.

Automobil je opremljen dodatnim paketom za stazu koji uključuje snažnije Brembo kočnice, lake aul felne od 19 inča, aerodinamičke dodatke na pragovima, Michelin Pilot Sport 2 gume.

Ako bi se Seat odlučio za ekstremniju verziju, poput modela Megane 275 Trophy-R, morao bi znatno da olakša automobil pre svega uklanjanjem zadnjih sedišta i zvučne izolacije.
Pogledaj vesti o: Seat

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.