SEAT otkrio izgled pozadine novog Leona FR

Izvor: B92, 15.Jan.2020, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEAT otkrio izgled "pozadine" novog Leona FR

Nakon što smo videli Volkswagen Golf 8 i četvrtu generaciju Škode Octavije, sada je na redu da SEAT predstavi četvrtu generaciju svog Leona.

Radi se o teaseru koji otkriva izgled LED stop svetala koja povezuje osvetljena linija kao što je slučaj kod modela Tarraco s tim da je kod SUV-a prekinuta odmah iznad SEAT-ovog loga.

Leon će poput Golfa imati ime ispisano na centralnom delu vrata prtljažnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ispod logoa špankse kompanije.

Nema sumnje da će se Leon prodavati samo u verziji sa petoro vrata kao i novi Golf, nadolazeći Audi A3... Prodaja verzija automobila sa troje vrata u ovom segmentu je opala, a SEAT je odlučio "da pošalje u penziju" Leon SC 2018.

Zanimljivo, iz Volkswagen Grupe poručuju da će četvrta generacija Leona biti veća od prethodne u hatchback i karavanskim verzijama, a to bi trebalo da znači povećanje prostora u unutrašnjosti za putnike i njihov prtljag.

Ponuda motora će biti "pozajmljena" od kompaktnih modela iz VW Grupe koji su bazirani na MQB Evo platformi, a u vrhu ponude će se naći Cupra.

Ipak, ne treba zaboraviti da je Cupra postala zaseban brend sa svojim logom. Ovaj model će pokretati hibridni pogon, kombinacija 1.4-litarskog TSI benzinskog i električnog motora, koja će imati i do 245 KS.

Postoje šanse da vidimo i još snažniji Cupra Leon R model sa oko 300 KS i pogonom na sva četiri točka za karavan.

Standardni Leon će doživjeti svjetsku premijeru 28. januara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.