Nastavljeno suđenje klanu Belivuk; Prikazane slike iz kuće smrti

Izvor: B92, 03.Nov.2023, 19:53

Nastavljeno suđenje klanu Belivuk; Prikazane slike iz "kuće smrti"

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je pregledanjem pisane i foto dokumentacije nastavljeno suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Pripadnici ove grupe se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i oružje.

U sudnici je između ostalog prikazana dokumentacija o veštačenju četiri automobila marke "bmv", tri "pasata", "seat", "golf" i ostalih vozila.

Pregledane su i fotografije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz stana optuženog Vlada Draganića u ulici Živka Davidovića, na kojima se vidi veća količina novca u apoenima od 50, 100 i 200 evra, ključevi od automobila, pištolj i municija.

Takođe, prikazane su i fotografije stana Milovana Tadića na kojima je između ostalog novac.

Optuženi Miljković se javio za reč nakon pregleda fotografija kuće u Ritopeku iz februara 2021. godine, i rekao da je to stanje bilo u februaru, a da se na slikama iz aprila vidi da u kući nema tuš kabine, pločice i parket.

Optuženi se terete da su u toj kući, koja je u vlasništvu Draganića, ubijali svoje žrtve i njihova tela uništavali u industrijskoj mašini za mlevenje mesa.

Vladimir Grek tražio je da se njegov telefon, odnosno imenik otvori kako bi se videlo da je komunicirao sa određenim policajcima i političarima, ali su među njegovim SMS porukama bili kontakti sa imenima "Sale keramika, Zoran zubar, Laza Požarevac, Miloš Lukić".

Tužilac je nakon toga rekao da niko od optuženih nije dao šifru za otključavanje telefona kako bi se pregledali svi sadržaji, a ukoliko je Grek spreman da da šifru, tužilac je rekao da može taj telefon da se veštači.

Sudija je odredila pauzu kako bi otvorili jedan hard disk i prikazali dokumentaciju sa njega.

Jedan od optuženih vođa organizovane kriminalne grupe Marko Miljković zatražio je danas na suđenju da se pregleda sadržaj hard diska od 700 gigabajta, gde se, kako je rekao tužilac, nalazi i slika jednog obezglavljenog tela.

Miljković je, kao i na prethodnom suđenju, predložio da se pregleda kompletan sadržaj hard diska koji je oduzet od Mirjane Ranisavljević, ali je tužilac rekao da mora da pronađe gde se tačno nalazi slika obezglavljenog tela, navodeći da je ta slika ključna.

Mediji su ranije pisali da je Ranisavljevićka prijateljica Veljka Belivuka, a pripadnici grupe su je pominjali i kao "Miru poštarku".

Miljković je tražio da se ipak pogledaju tri video snimka koja će, kako tvrdi, dokazati da su pripadnici ove grupe poznavali ljude o kojima su ranije pričali, uključujući i sliku obezglavljenog tela, pa je dodao da tužilac kaže ko je na slici.

Sudija je, medjutim, odlučila da će podaci sa tog hard diska biti prikazani kada tužilac bude utvrdio gde se tačno nalazi ta slika.

U sudnici je prikazano veštačenje DNK tragova koji su nađeni u kući u Ritopeku, a koji pripadaju ubijenom Lazaru Vukićeviću.

Tužilac je rekao da je to veoma bitan dokaz jer je pored DNK Vukićevića pronađen i DNK Vlada Draganića i Miloša Budimira.

Vukićevića su pripadnici ove grupe, kako se sumnja, 14. oktobra 2020. godine ubili u toj kući, a zatim njegovo telo samleli u mašini i prosuli u Dunav.

Prilikom prikazivanjem sledećeg veštačenja tužilac je rekao da se time dokazuje da su DNK profili Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića pronađeni na četiri mesta na industrijskoj mašini za mlevenje mesa koja je pronađenja u kući u Ritopeku.

Veće Specijalnog suda u Beogradu danas je odbilo predloge branilaca da ukine pritvor za nekoliko optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Sudija je usvojila zahtev branioca Ivane Ostojić da se optuženom Mijatu Simeunoviću mera zabrane napuštanja mesta boravišta zameni blažom merom - zabrane napuštanja države.

Zahtevi za ukidanje pritvora Milovanu Tadiću, Nemanji Lakićeviću, Aleksi Šejiću, Vladimiru Greku, Aleksi Stošiću su odbijeni.

Sledeće suđenje zakazano je za 20. novembar kada bi optuženi i branioci trebalo da ispituju oštećenog svedoka I.S. kojeg su, kako se navodi u optužnici, pripadnici ove grupe oteli i držali u prostorijama FK Partizan gde su ga mučili i silovali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.