Turski Tubitak otkupio prava na Saab 9-3

Izvor: Nacionalna klasa, 21.Nov.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski Tubitak otkupio prava na Saab 9-3

Turska kompanija Tubitak otkupila je intelektualna prava na model Saab 9-3 od vlasničke firme NEVS, ali ne i ime ovog modela. Tubitak je dobio zadatak od države da razvije "nacionalni automobil" kako bi se dao podsticaj turskoj industriji.

Tubitak planira da po licenci koristi tehnologiju modela Saab 9-3 za sopstveni automobil. NEVS će u ovo partnerstvo uložiti svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << znanje u razvoju poslovnog plana i uspostavljanju lanca snabdevanja i distribucije.

Budući automobil prodavaće se pod imenom nove turske marke, a ne pod imenom Saab, preneo je Auto njuz (Auto News). Novo partnerstvo dve kompanije ilustrovano je fotografijom koja prikazuje tri testna automobila.

Tuski ministar nauke, industrije i tehnologije Fikri Isik izjavio je da će se sav budući razvoj novog automobila odvijati u Turskoj i da će minimalno 85% delova proizvoditi lokalna industrija.

Predsednik NEVS-a Matijas Bergman (Mattias Bergman) izjavio je da je turska vlada fokusirana na električne automobile i da je to deo i NEVS-ove vizije održive budućnosti. Mediji su preneli da će budući turski nacionalni automobil imati električni pogon sa baterijom, koji je razvio NEVS za model 9-3.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.