Izvor: B92, 01.Feb.2013, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spyker priprema rivala Porscheu 911

Holandski proizvođač sportskih automobila, Spyker, predstaviće na auto-salonu u Ženevi novi model kojim će se suprotstaviti Porscheu 911.

Reč je o automobilu koji će biti manji i jeftiniji od modela Spyker C8 Aileron, a za sada nije saopšteno više detalja. Izvršni direktor kompanije, Victor Muller, kratko je izjavio za holandski magazin Autovisie: "Bićete iznenađeni."

Spyker polako izlazi iz krize i pojaviće se na Sajmu automobila u Ženevi 2013, nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je propustio poslednja dva salona zbog problema oko bankrota Saab-a, koji je bio u vlasništvu te kompanije.

Muller je dodao i da će Spyker uskoro nastaviti proizvodnju automobila u Holandiji, s obzirom da je sva neophodna oprema premeštena iz pogona u Koventriju, gde su se jedno vreme izrađivali modeli ove marke.

Spyker tuži GM za 3 milijarde $.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Spyker priprema rivala Porscheu 911

Izvor: AutoBlog, 01.Feb.2013

Ako je verovati najnovijim izveštajima, Spyker će na auto showu u Ženevi predstaviti rivala Porscheu 911. Detalji za sada nisu poznati, ali izvršni direktor kompanije, Victor Muller, izjavio je u nedavnom intervjuu da će automobil 'iznenaditi mnoge'. Iako proizvođač ne želi prerano da otkrije...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.