NEVS Emily GT bi mogao da postane stvarnost

Izvor: AutoBlog, 25.Jul.2023, 01:33

NEVS Emily GT bi mogao da postane stvarnost

Kada je Saab bankrotirao, NEVS (New Electric Vehicle Sweden) je kupio njegovu imovinu i tada je počeo da radi na električnoj verziji Saaba 9-3 (nazvanoj 9-3EV). Uprkos nekoliko isporuka u 2018., NEVS 9-3EV nikada nije dostigao fazu masovne proizvodnje. U naredne dve godine, Evergrande grupa sa sedištem u Kini kupila je većinski udeo i na kraju u potpunosti preuzela NEVS. U tom periodu, kineski konglomerat se suočio sa nizom finansijskih problema koji su ga doveli do toga da je želeo da se rastereti nedavno kupljenog proizvođača automobila. Kako bi sprečio bankrot, NEVS je najavio da će ući u „režim hibernacije“ i otpustiti 95 odsto zaposlenih. U svetlu najave o...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Pojavio se investitor koji je spreman investirati SAAB

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jul.2023

NEVS (New Electric Vehicle Sweden) je prije trinaest godina kupio imovinu propalog švedskog proizvođača automobila te je počeo raditi na električnoj verziji Saaba 9-3, koji je trebao imati 175 KS i 466 km dometa, ali nikada nije stigao do faze masovne proizvodnje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.