Izvor: AutoBlog, 09.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupac za Saab do kraja juna

Sudbina švedske auto-kuće "Saab", jedne od evropskih filijala bankrotiralog američkog "Dženeral motorsa" (GM), još je neizvesna, ali uprava kompanije očekuje da će do kraja juna uspeti da nadje kupca kako bi sprečila otpuštanje 3.500 radnika. Švedski mediji tvrde da postoji više zainteresovanih kupaca, ali da su najveće interesovanje pokazali švedski proizvodjač sportskih automobila "Kenigseg" i američka investiciona grupa "Renko". GM, zbog dugova, ne može da zadrži švedsku kompaniju pod svojim okriljem dok pokušava da u procesu restrukturisanja izadje iz krize i da prodajom većeg broja filijala smanji kapacitete i preraste u novu, manju i efikasniju firmu. "...

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koenigsegg kupuje Saab?

Izvor: AutoBrief.com, 08.Jun.2009, 22:37

Švedski proizvođač superautomobila "Koenigseg" pominje se kao najverovatniji kupac "Saba". Kao potencijalni kupci pominju se još "Fijat" i grupa američkih investitora. "Koenigseg" proizvodi jedne od najbržih automobila na svetu, a kupovinom "Saba" želi da ..

Nastavak na AutoBrief.com...

Saab će biti prodat do kraja juna

Izvor: AutoBrief.com, 09.Jun.2009

Sudbina švedske auto-kuće Saab, jedne od evropskih filijala bankrotiralog američkog "Dženeral Motorsa", još je neizvesna, ali uprava kompanije očekuje da će do kraja juna uspeti da nađe kupca kako bi sprečila otpuštanje 3.500 radnika ..

Nastavak na AutoBrief.com...

Neizvesna sudbina švedskog Saaba

Izvor: B92, 09.Jun.2009

Stokholm -- Sudbina švedske auto-kuće Saab, jedne od evropskih filijala bankrotiralog američkog "Dženeral motorsa" (GM), još je neizvesna...Ipak, uprava kompanije očekuje da će do kraja juna uspeti da nađe kupca kako bi sprečila otpuštanje 3.500 radnika. Najveće interesovanje za Saab su pokazali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.