Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jun.2017, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako izgleda kineski Saab na struju?

Kompanija NEVS, koja je 2012. kupila švedsku automobilsku marku Saab, predstavila je dva električna koncepta kao uvertiru za serijske modele koje će ponuditi kineskom tržištu 2018. godine.

Na renderima su prikazana dva konceptna automobila na struju – limuzina sa oznakom 9-3 i SUV 9-3X.

Riječ je o vozilima koja su zasnovana na posljednjoj generaciji originalnog Saaba 9-3 i modelu 9-3X, a iako NEVS nije dobio prava za korišćenje Saab amblema i logotipa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << oba automobila imaju prepoznatljivi dizajn nekadašnjeg proizvođača iz Švedske.

Tako umjesto čuvenog Saab “grifona”, prednju masku ukrašava jednostavni logo NEVS, linije vozila su modernizovane, a tu su i savremena LED svjetla.

Konvencionalni spoljni retrovizori sa ogledalima zamijenjeni su malim kamerama, pa će vozač umjesto da gleda lijevo-desno kako bi saznao šta se dešava iza njegovog automobila, kompletnu situaciju pratiti na ekranu u kabini vozila.

Ovakvo rješenje proizvođači automobila sve češće primjenjuju na svojim konceptnim vozilima kako bi ostavili bolji utisak, ali će zbog smanjenja troškova proizvodnje produkcijske verzije najvjerovatnije imati standardne retrovizore.

Modeli 9-3 i 9-3X imaće električni pogon i namijenjeni su kineskom tržištu, a NEVS je već primio preko 150.000 narudžbi za sedan 9-3.

Tehnički detalji za sada nisu poznati, ali je ranije najavljeno da će ovi automobili na struju imati autonomiju vožnje do 300 km sa punim baterijama.

(B92)
Pogledaj vesti o: Saab

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.