Izvor: Nezavisne Novine, 13.Nov.2016, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rover 75 definitivno otišao u istoriju

Kineski Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) je i zvanično potvrdio da je završio sa proizvodnjom modela Roewe 750, čime je označen i definitivni kraj za nekadašnji Rover 75 na kome se Roewe 750 bazirao.

Rover 75 se proizvodio od 1998. do 2005. godine, kada je MG Rover Group bankrotirao, nakon čega je SAIC otkupio prava na njegovu proizvodnju. SAIC međutim nije dobio i pravo na upotrebu imena Rover >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pa je stvoren brend Roewe.

Roewe je tako 2006. godine predstavio pomenuti Roewe 750 , u stvari Rover 75 sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

Tokom 2012. je uslijedila i njegova značajna restilizacija (istovremeno i poslednja), a automobil se u posljednje vrijeme nudio sa 2.5L V6 motorom sa 184KS (bazirao se na Rover K-series motoru), kao i sa 1.8L turbo agregatom sa 160KS (ovaj je razvio sam SAIC), oba u paru sa petostepenim automatikom.

2012. godine se inače pojavila i hibridna verzija, ali se zbog slabe prodaje na tržištu zadržala samo dve godine.

(Auto.blog.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.