Poljaci prave novi stari Land Rover Defender FOTO

Izvor: B92, 25.Apr.2019, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljaci prave "novi" stari Land Rover Defender FOTO

Land Rover će u septembru predstaviti potpuno novi Defender, ali neki bi voleli da se stari model i dalje proizvodi.

Poljska firma Land Serwis pobrinuće se da i nakon prestanka proizvodnje i prodaje starog Defendera zaljubljenici u ovaj klasičan model mogu da naruče "novo" vozilo u starom ruhu.

Koristeći 25-godišnje iskustvo saradnje sa Land Roverom, svoje specijalizovane pogone, kao i zalihe rezervnih delova, Land Serwis, sa sedištem u Krakovu, pokrenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je projekat "Defender Factory".

Ideja je da se klijentima - koji to sebi mogu da priušte – ponudi "nov" Defender izrađen od novih rezervnih delova, ali i korišćenih, ali potpuno obnovljenih originalnih elemenata ovog vozila.

Land Serwis ovaj poduhvati može da izvede i zato što je to bio jedan od 4 proizvođača šasija za stari Defender (preostala 3 su locirana u Velikoj Britaniji). Zahvaljujući tome, u stanju je da proizvede različite verzije i veličine šasija za ovaj terenac, po želji klijenata.

Osim toga, Land Serwis obećava potencijalnim kupcima da će njegove šasije biti unapređene u odnosu na originalne, kao i da su masivnije, snažnije i trajnije.

Kompanija je u stanju da napravi Defender u sve tri veličine – od 90, 110 i 130 inča, kažu u ovom poljskom proizvođaču.

Kao pokazni primer onoga što je u stanju da uradi, Land Serwis je napravio jedna primerak Defendera u Crew Cab Pickup varijanti. Vozilo je zasnovano na verziji iz 2010. godine i koristi za pogon 2.4 turbo dizel motor.

Kupac koji je naručio ovaj automobil želeo je da se za njega upotrebi originalna šasija, pa je proizvođač u potpunosti obnovio jednu koja je već korišćena.

Šasija je restaurirana i ponovo ofarbana, pre nego što je na nju postavljena karoserija Defendera.

Automobil je ofarban u Grasmere Green nijansu zelene, dok je krov beo. Unutrašnjost je presvučena veštačkom kožom.

Po želji naručioca ugrađeni su, između ostalog, dodatna zvučna izolacija, elektropodizači prozora, kao i Webasto sistem za grejanje putničke kabine.

Land Serwis navodi da će cena jednog ovakvog "novog" starog Defendera iznositi od 59.900 evra.
Pogledaj vesti o: Rover

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.