Novi Defender na najtežim iskušenjima uoči premijere FOTO

Izvor: B92, 01.Maj.2019, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Defender na najtežim iskušenjima uoči premijere FOTO

Na dan kada se proslavlja Svetski dan Land Rovera, 30. april, britanski proizvođač terenskih vozila objavio je planove za okončanje završne faze testiranja novog Land Rover Defendera.

Uokviru priprema za lansiranje novog Defendera, flota pretprodukcijskih vozila dostigla je zadati cilj od pređenih 1,2 miliona kilometara test vožnji, pre ulaska u završnu fazu testiranja.

Kako bi bio siguran da vozila mogu zadovoljiti i najzahtevnije avanturiste, Land >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rover je novi Defender testirao na nekim od najnepristupačnijih terena za planeti.

Ovaj automobil izlagan je pustinjskim temperaturama višim od 50 stepeni Celzijusa, artktičkim uslovima, gde temperatura pada ispod -40 C, a vožen je i na nadmorskoj visini od preko 3.000 metara, na Stenovitim planinama u Koloradu, SAD.

U Land Roveru kažu da bi, do trenutka predstavljanja u spetembru ove godeine, novi Defender trebalo da završi ukupno 45.000 testova, računajući dosadašnje.

Partner u obavljanju finalnih testova novog Defendera, biće Tusk Trust, a vozila će biti testirana u Keniji, gde će posebno kamuflirani Defender prevoziti teške terete, "gaziti" reke i prenositi zalihe preko 14.000 hektara terena koji ne opraštaju greške, u okviru rezervata prirode Borana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.