Rolls-Royce Wraith

Izvor: B92, 22.Jan.2013, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rolls-Royce Wraith

Kompanija Rolls-Royce Motor Cars objavila je prvu zvaničnu fotografiju svog novog modela Wraith, kao najavu premijere ovog automobila koja će se održati na Sajmu automobila u Ženevi 2013.

Fotografija prikazuje delimično zatamnjenu siluetu novog automobila, koji predstavlja kupe verziju modela Ghost i koji će, kako tvrde u Rolls Royce-u, biti njihov "najsnažniji model svih vremena".

Poput klasičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kupea, i Rolls-Royce Wraith imaće samo jedan par vrata, ali će se ona otvarati sa prednje strane (suicide doors), kao na modelu Phantom kupe.

Iako Rolls-Royce nije saopštio tehničke detalje o novom modelu, spekuliše se da će se ispod haube naći 6.6 litarski V12 motor koji je u stanju da proizvede 608 ks, što bi ovom kupeu omogućilo da od 0 do 100 km/h stigne za nešto manje od 4,7 sekundi.

Više informacija o modelu Rolls-Royce Wraith biće poznato nakon njegove zvanične prezentacije na ženevskom auto-salonu, zakazane za 5. mart 2013.

Rolls-Royce imun na krizu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

22.01.2013 ::: Rolls-Royce Wraith: luksuzni kupe na prvoj fotografiji

Izvor: AutoMagazin, 22.Jan.2013

Engleska kompanija Rolls-Royce nedavno je zvanično potvrdila dolazak novog kupea, koji će nositi ime Wraith. Premijera će biti održana na martovskom međunarodnom sajmu automobila u Ženevi, kada će svetu biti predstavljen nasjažniji model ove marke u istoriji..

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.