Rolls-Royce Phantom Waterspeed za 35 probranih kupaca

Izvor: B92, 13.Maj.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rolls-Royce Phantom Waterspeed za 35 probranih kupaca

Rolls-Royce je predstavio specijalnu verziju modela Phantom Drophead Coupe koja nosi oznaku Waterspeed Collection. Automobil je posvećen ser Malkolmu Kembelu, koji je u prvoj polovini 20. veka obarao brzinske rekorde na vodi koristeći Rolls-Royce motore za svoje čamce.

Na Phantomu iz specijalne serije dominiraju motivi u plavoj boji čime se asocira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na plavetnilo vodene površine na kojoj je Kembel postizao rekorde.

Upravljajući gliserom Bluebird K3 pogonjenim Rolls-Royce motorom, on je septembra 1937. postigao tada rekordnu brzinu na vodi koja je iznosila 208 km/h.

Rolls-Royce je automobil obojio u Maggiore Blue nijansu plave, a prilikom farbanja Phantom Drophead Coupe prešprican je sa čak devet slojeva ove boje.

Plavi detalji primetni su i na alu felnama, a motivi iste boje preneti su i u enterijer, na volan, instrument tablu i centralnu konzolu, pa čak i na motor, što je prvi takav slučaj u istoriji kompanije.

Ispod haube nalazi se standardni 6.75 litarski V12 motor sa 460 ks (338 kW) i 719 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Planirana je proizvodnja 35 automobila, a cena jednog primerka iznosiće od 435.000 funti (oko 532 hiljade evra).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rolls-Royce Phantom Waterspeed za 35 probranih kupaca

Izvor: B92, 13.Maj.2014

Rolls-Royce je predstavio specijalnu verziju modela Phantom Drophead Coupe koja nosi oznaku Waterspeed Collection. Automobil je posvećen ser Malkolmu Kembelu, koji je u prvoj polovini 20. veka obarao brzinske rekorde na vodi koristeći Rolls-Royce motore za svoje čamce...Na Phantomu iz specijalne serije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.