Rolls Royce Ghost V-Specification

Izvor: B92, 10.Jan.2014, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rolls Royce Ghost V-Specification

Rolls-Royce je najavio specijalnu ograničenu seriju modela Ghost. Automobil će biti dostupan na tržištu od januara do juna 2014. za kupce koji u tom periodu uplate odgovarajuću proviziju za vozilo vredno 330.000 evra.

Britanski proizvođač luksuznih automobila, koji je vlasništvu BMW-a, zabeležio je u 2013. rekordnu prodaju četvrtu godinu zaredom, zahvaljujući uspehu na tržištima u usponu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rolls-Royce je prodao 3.630 automobila, što je povećanje od 1,5% u odnosu na 2012. godinu kada je kupcima isporučeno 3.575 vozila.

Na talasu uspeha, Rolls-Royce će lansirati posebno izdanje modela Ghost pod oznakom V-Specification.

U odnosu na standardnu verziju, ovaj automobil imaće za 30 "konja" snažniji 6.6 litarski V12 motor, koji proizvodi 601 ks. Zahvaljujući tome automobil će od 0 do 96 km/h (0-60 milja na sat) stizati za 4,7 s, što je za jednu desetinku bolje vreme od klasične verzije modela Ghost.

Ghost V-Specification imaće u standardnoj ponudi pet novih boja spoljašnjosti: Graphite, Black Sapphire, Black Kirsch, Arctic White i Infinity Black, a ako kupac nije zadvoljan ovim izborom, ostavljena je mogućnost da uz doplatu izabere jednu od 44.000 nijansi koliko ih ima u Rolls-Royce paleti boja.

Osim toga, kao opcija su dostupni i hromirani završeci izduvnih cevi i delimično polirane 21 inčne alu felne.

U ručno izrađenom enterijeru uočljivi su V-Specification vizuelni motivi, a tu je i ekskluzivno dizajnirani časovnik koji se nalazi pored ekrana multimedije.

"Ograničena serija modela Ghost zamišljena je kao omaž 6.6 litarskom V12 motoru koji pogoni ovaj automobil (odatle oznaka V- Specification)", objašnjava izvršni direktor kompanije Rolls-Royce, Torsten Mller-tvs.

Rolls-Royce Ghost V-Specification biće poslednja verzija aktuelnog Ghosta, pre nego što taj model bude restilizovan tokom 2014. godine.

Cena ovog automobila u Nemačkoj iznosi 330.820 evra sa uračunatim porezom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rolls Royce Ghost V-Specification

Izvor: B92, 10.Jan.2014

Rolls-Royce je najavio specijalnu ograničenu seriju modela Ghost. Automobil će biti dostupan na tržištu od januara do juna 2014. za kupce koji u tom periodu uplate odgovarajuću proviziju za vozilo vredno 330.000 evra...Britanski proizvođač luksuznih automobila, koji je vlasništvu BMW-a, zabeležio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.