Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2017, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posljednji Rolls-Royce Phantom je nešto posebno (FOTO)

Poslije 13 godina proizvodnje sedma generacija legendarnog Phantoma odlazi u istoriju. Za sam kraj, Rolls-Royce je napravio specijalnu verziju ovog automobila po narudžbini jednog kolekcionara.

Posljednji primjerak baziran je na produženoj verziji Phantoma. Ofarban je u raskošnu Blue Velvet nijansu, a po želji naručioca unutrašnjost vozila obiluje posebnim ukrasnim detaljima.

S obzirom da budući vlasnik gaji naklonost prema dizajnu i ikonografiji koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << krasili luksuzne prekookeanske brodove iz 30-tih godina 20. vijeka, u kokpitu se našlo mjesta za slike i motive u ukrasnom drvetu, koji potiču iz te ere.

Pored toga, instaliran je i specijalni sat koji dizajnom podsjeća na satove korišćene prije 80-tak u prekookeanskim kruzerima.

Nakon "pezionisanja" sedme generacije Phantoma, očekuje se da će Rolls-Royce njegovog nasljednika predstaviti u drugoj polovini 2017.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.