Kraljica Elizabeta u tojoti prius

Izvor: RTS, 24.Jul.2009, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljica Elizabeta u "tojoti prius"

Britanska kraljica Elizabeta neće se ubuduće voziti limuzinom "rols-rojs", već preseda u japanski automobil "tojota prius", koji je ekološki čistiji hibridni automobil s električnim i tradicionalnim benzinskim motorom.

Britanska kraljica Elizabeta druga više se neće voziti domaćom limuzinom "rols-rojs", već preseda u japanski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << automobil "tojota prius".

Agencije prenose pozivajući se na neimenovane izvore sa britanskog dvora da se taj neočekivani korak kraljice objašnjava njenom zabrinutošću zbog klimatskih promena, kao i željom da ide u korak sa modernim britanskim društvom koje postaje sve "zelenije".

"Tojota prius" je ekološki čistiji hibridni automobil s električnim i tradicionalnim benzinskim motorom i taj model se danas smatra jednim od najuspešnijih u svojoj klasi.

Bakingemska palata je već obavila niz konsultacija s rukovodstvom korporacije "Tojota" o kupovini tih automobila.

Očekuje se da će kraljičino vozilo biti posebno prilagođeno njenim potrebama.

U oktobru će "tojota prius" biti dostavljen na probnu vožnju u škotsku rezidenciju "Balmoral",  gde kraljica namerava da provede odmor.

Posle toga će, kako se očekuje, biti doneta konačna odluka o tome koliko će automobila biti nabavljeno i po kojoj ceni, ukazao je predstavnik Bakingemske palate.

U Londonu se ne isključuje mogućnost da bude kupljeno do 10 tih modela.

Kraljičin automobilski park trenutno broji osam limuzina sa statusom državnog vlasništva - tri "rols-rojsa", tri "dajmlera" i dva "bentlija".

U garaži Bakingemske palate je i nekoliko "jaguara", "voksala" i nemačkih "folksvagena", kao i nekoliko autobusa.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.