Izvor: Domino Magazin, 20.Sep.2021, 07:19

Električni avion završio prvi let

Električni avion završio je prvi let. Rolls-Royce smatra kako je prekretnica za vazduhoplovnu industriju. “Spirit of Innovation” je nešto posebno za vazduhoplovnu industriju. Avion je pravo rešenje za dekarbonizaciju vazdušnog transporta. Ali i ne samo vazdušnog. “Fokusirani smo na stvaranje tehnoloških otkrića koja su potrebna društvu u vazdušnom, kopnenom i morskom putu i iskorišćavanje ekonomskih […] The post Električni avion završio prvi let appeared first on Domino Magazin.

Nastavak na Domino Magazin...






Povezane vesti

Prvi leteći Rolls-Royce na struju uspješno obavio svoj probni let

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2021

​Avion na električni pogon čuvene britanske kompanije Rolls-Royce, nazvan "Spirit of Innovation", obavio je let u trajanju od 15 minuta, čime je počela faza njegovog "intenzivnog testiranja tokom koje će se sakupljati podaci o performansama električnog sistema i pogona aviona".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.