Bogati Kinezi izbegavaju Rolls-Royce?

Izvor: Autorepublika.rs, 07.Jul.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogati Kinezi izbegavaju Rolls-Royce?

Nakon dugogodišnjeg perioda u kome je Rolls-Royce imao povećanje isporučenih vozila u Kini, kompanija je zabeležila pad prodaje na Kineskom tržištu. Logično, pad prodaje nije rezultovao zbog toga što su kineski bogataši preko noći osiromašili.

Zapravo, razlog je prost. Kada imate Rolls-Royce teško možete da promaknete poreskim organima. Stoga pametni bogataši su počeli da izbegavaju nepotrebno navlačenje pažnje na sebe. “Situacija u Kini trenutno ne pogoduje prodaji modela marke Rolls-Royce. Novca ima dovoljno, međutim imućni ljudi ne žele da budu viđeni kako se voze naokolo u takvim automobilima”, objašnjava Peter Švarcenbauer iz BMW- a, koji je zadužen za britanski luksuzni brend. On je dodao da je kompanija već prilagodila proizvodne planove padu tražnje u Kini od 15%.

Nastavak na Autorepublika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.