Zašto Pahora zovu Barbika i Maneken?

Izvor: Vesti-online.com, 07.Avg.2010, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto Pahora zovu Barbika i Maneken?

Slovenački premijer Borut Pahor u slobodno vreme voli da se bavi sportom. Iako nosi skupocena Armanijeva odijela, skupi automobili ga ne privlače jer pred zgradu vlade parkira „reno 4“. Stranačke i opozicione kolege ga zovu Barbika, a građani Maneken.

Dok slovenački predsednik Danilo Tirk medije ovih dana "zabavlja“ navodnom preljubničkom aferom s gotovo 30 godina mlađom asistentkinjom na ljubljanskom pravnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << fakultetu, premijer Borut Pahor "hrani“ ih idiličnim fotografijama s letovanja na Brionima.

Opušten i nasmejan, u kratkim pantalonama, sa sunčanim naočarima i modernim šeširom, Pahor je snimljen u Puli dok je za svog sina Luku na kiosku kupovao DVD.

Iako je sa svojom nevenčanom suprugom Tanjom Pečer godinama u vezi i sa njom ima sina, ovaj par se nikada ne pojavljuje u javnosti, a nikada na nekoj od fotografija slovenačke štampe.

Pahor, koji živi sam u službenom stanu u Ljubljani, zvaničnu kućnu adresu i dalje ima kod majke u Šempeteru, i za razliku od žene s njom je često viđen u javnosti. S mamom je pre dva meseca išao i na referendum.

Kako mu je tata umro još dok je bio dete vezao se za jedinog roditelja i prvog poslodavca, mamu krojačicu kod koje je u srednjoj školi radio kao model. Karijeru modela je nastavio i posle toga, pa su ga mnogi u preizbornoj kampanji predstavljali kao propalog manekena. Pahor, međutim, više ne nosi domaća odela već Armanijeva. Odatle njegov nadimak Maneken.

Pored dobrog odela pahor voli i da džogira, a svojim sunarodnicima se proletos prikazao kao maratonac, kada je u Radencima istrčao jedan od najtežih polumaratona od 21 kilometar. Dubrovčani pričaju da su ga pre mesec dana videli kako trči u Gradu, kad je na poziv premijerke Jadranke Kosor uz francuskog premijera učestvovao na Kroacia Samitu.

U predsedničkoj kampanji koja je prethodila njegovom dolasku na vlast Pahor je priznao i svoju zavisnost za energetskim napitkom Red Bulom i dijetama. Čak je ispričao i da sprema vlastite napitke od jaja. Posećuje fitnes centre i solarijum, a njegov najnoviji hobi je boks. Pušenja se odrekao, a na prijemima gotovo nikako ne pije alkohol.

Nadimak Barbika su mu dali mediji i politički protivnici još na početku karijere, a tako su nastavili da ga zovu i prijatelji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.