Stiže Renault Kardian – prepakovani Sandero Stepway FOTO

Izvor: B92, 15.Okt.2023, 14:02

Stiže Renault Kardian – prepakovani Sandero Stepway FOTO

Ali ga nećemo viđati na našim putevima.

Može se reći da je Renault otkrio zlatni rudnik kada je kupio rumunski brend, jer je Dacia u međuvremenu postigla veliki uspeh u Evropi zahvaljujući svojim pristupačnim automobilima.

Zato nije čudno da francuski proizvođač automobila s vremena na vreme stavlja svoj logo na ta vozila, kako bi ih prodavao na tržištima na kojima Dacia nije aktivna. Najnoviji model koji je doživeo takvu transformaciju je Sandero >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stepway.

Ovaj potkompaktni automobila nakon "prepakivanja" nosiće ime Renault Kardian i zvanično će biti predstavljen 25. oktobra.

U međuvremenu, Renault je objavio tizer fotografije kojima najavljuje lansiranje modela B-segmenta sa Dacia genima.

Kao što se i očekivalo, kabina izgleda malo luksuznije od Sandera Stepway, a jasno je uočljiv i Renault logo na volanu.

Kardian po svemu sudeći ima potpuno digitalnu instrument tablu i ambijentalno osvetljenje sa bojama koje se mogu izabrati po želji. Primećuje se i lepši, manji birač stepena prenosa automatskog menjača, dok donji kraci volana imaju metalik detalje.

Proizvođač navodi da će vozač moći da bira između nekoliko režima vožnje, dok će multimedijani sistem imati ekran osetljiv na dodir dijagonale osam inča.

Dužine malo ispod 4,15 metara, Kardian će spolja izgledati nešto drugačije od rumunske verzije, kako bi se prilagodio dizajnerskom jeziku brend Renault.

Međutim, ispod blago revidirane karoserije, to će mehanički u suštini biti isti automobil kao Dacia Sandero Stepway koji se prodaje na Starom kontinentu.

Svetska premijera modela Kardian biće održana u Rio de Žaneiru, gde Renault namerava da predstavi svoju novu međunarodnu strategiju i pokaže tajanstveni konceptni automobil.

Kardian će u početku biti u prodaji u Latinskoj Americi, pre nego što se zaputi na druga tržišta van Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.