Smrt u kanalu

Izvor: Glas javnosti, 01.Dec.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrt u kanalu

BEOGRAD - Dragan Ve Ignjatović (40) multimedijalni umetnik, jedan od likovnih urednika „Likovne galerije Studentski grad“, udavio se juče u ranim jutarnjim časovima. On je oko dva sata ujutro svojim automobilom „ reno 4“ (BG 204-454) sleteo u kanal na putu za Crvenku kod broja 16 u naselju Borča. NJegov automobil i telo koje je plivalo po kanalu otkrili su meštani i njegov najbolji prijatelj Drago Ursulov. On je u potragu krenuo posle poziva Draganove majke, pošto Dragan posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << proslave nije došao kući.

Kako saznaje naš list, Dragan je preksinoć pozvao svoje kolege i prijatelje da se okupe u kafiću „ Libre“, na zabavi. Kad se društvo razišlo, on je ostao poslednji. Pretpostavlja se da je ovaj multimedijalni umetnik sleteo u kanal usled prevelike brzine. Tragovi kočenja njegovog „renoa“ bili su vidljivi u dužini od 100 metara do sletanja u kanal.

Policija pretpostavlja da je Dragan posle sletanja uspeo da izađe iz automobila na suvozačevo mesto. Kako je noć bila hladna, mokra odeća i šok su najverovatnije izazvali srčani udar, tako da se Dragan utopio u kanalu dubine metar i po, na samo metar od obale. NJegov telo pronašli su meštani i prijatelji. Svi su bili šokirani stravičnim prizorom.

Živeo za umetnost

Kolege koje su bile na Draganovoj poslednjoj proslavi, čim su čuli za tužnu vest, dotrčale su na mesto nesreće. Veliki broj njih nije mogao da zadrži suze, a kad su nakon više časova čekanja izvukli njegovo telo na obalu, jedan od kolega je kleknuo i bolno zajaukao nad Draganovim telom, što je još više potreslo sve okupljene.

- Nije imao ni ženu i decu, nego je živeo za umetnost. Bio je anđeo nebeski, vrhunski umetnik, koji će svima nedostajati, izjavio je njegov prijatelj Drago Ursula.

- Nestao je jedan od najznačajnijih umetnika sa ove strane Dunava. Dragan je bio jedan od likovnih urednika u Studentskom gradu. Ceo svoj život posvetio je likovnoj umetnosti i multimedijalnim prezentacijama. Život je posvetio umetnosti - ispričao je vidno potresen njegov bliski prijatelj i kolega Drago Ursula.

Nakon višečasovnog čekanja, Vatrogasna ekipa izvukla je pomodrelo Draganovo telo iz kanala. Telo je prebačeno na Institut za sudsku medicinu, gde će utvrditi tačan uzrok smrti. Na mestu nesreće bili su vidljivi tragovi kočenja i gomila blata na putu, za koje se pretpostavlja da su osim velike brzine doprinele ovoj nesreći. Prema rečima meštana obližnjih kuća, skretanje prema Borči kod trećeg kanala je veoma opasno jer je dosad bilo više sličnih nesreća. Meštani se sećaju da je i pre godinu dana sličan „reno“ sleteo u kanal, ali da je vozač preživeo. Niko od njih nije mogao da potvrdi da je to možda bio Draganov automobil.
Pogledaj vesti o: Renault

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.