Šef Reno - Nisana: Dizel još nije mrtav

Izvor: B92, 29.Sep.2016, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef Reno - Nisana: Dizel još nije mrtav

Direktor Reno-Nisana Karlos Gosn rekao je da taj auto-proizvođač ne namerava da se odrekne dizel vozila.

Ipak, priznao je da su oštriji propisi za emisije štetnih gasova posle skandala Folksvagena podsticaj za razvijanje električnih automobila.

Gosn je tokom Pariskog sajma automobila za agenciju Asošiejtid pres rekao da će Reno-Nisan nastaviti da razvija dizel automobile, posebno SUV-ove i druge skuplje modele.

On je dodao da je Reno dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << investirao i u električne automobile.

"Sve što ide više ka električnim automobilima je dobro za nas", rekao je Gosn.

Reno je danas u Parizu predstavio svoj novi model električnog automobila "zoe" koji može da ide do 400 kilometara na jedno punjenje.

Evropske vlasti su pooštrile ekološke propise pošto je ustanovljeno da je Folksvagen koristio softver koji omogućavao varanje na testovima emisije štetnih gasova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.