Reno oživljava proizvodnju moskviča?

Izvor: MojAuto, 15.Okt.2015, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reno oživljava proizvodnju "moskviča"?

Francuski proizvođač mogao bi da počne proizvodnju automobila pod imenom nekad veoma popularnog sovjetskog brenda "moskvič", piše ruski list Izvestija.

Reno je ruskoj agenciji za patente (Rospatent) podneo zahtev i potrebnu dokumentaciju za fabričku marku "moskvič", ističe list. Zakonski rokovi za zaštitu nekadašnje marke "moskvič" su već istekli.

Pre svega, "moskvič" je Francuzima potreban da bi odvojili svoje ruske jeftine automobile od srednje >> Pročitaj celu vest na sajtu MojAuto << cenovne kategorije. U Evropi se jeftiniji modeli "logan", "daster" i "sandero" prodaju pod brendom "dačija" Renoove ćerke firme u Rumuniji.

Zbog toga oni uzimaju "moskvič" kako bi sklonili Reno iz niskog cenovnog segmenta, rekao je Izvestijam analitičar VTB kapital Vladimir Bespalov.

Trgovačku marku "moskvič" je ranije koristila istoimena moskovska fabrika koja je proizvodila automobile do 2001. godine. Na istom tom proizvodnom prostoru francuski Reno je je pokrenuo proizvodnju u okviru zajedničkog preduzeća s vladom Moskve.

Legendarni "moskvič" je proizveden 1947. godine i bio je sve do raspada Sovjetskog Saveza izuzetno popularan. Model je napravio jedan od najvećih proizvođača automobila u Sovjetskom Savezu, ali je bankrotirao 2006. godine.
Pogledaj vesti o: Renault

Nastavak na MojAuto...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MojAuto. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MojAuto. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.