Reno obezbedjuje 3 odsto BDP-a Rumunije

Izvor: NaDlanu.com, 28.Mar.2012, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reno obezbedjuje 3 odsto BDP-a Rumunije

BUKUREŠT, 28. marta 2012.(Beta) - Kompanija Dačia-Reno je investirala u Rumuniji 1,63 milijarde evra od 2000. do 2010. godine, a do kraja ove godine investicije će premašiti dve milijarde evra, prenela je u sredu agencija Mediafax.

BUKUREŠT, 28. marta 2012.(Beta) - Kompanija Dačia-Reno je investirala u Rumuniji 1,63 milijarde evra od 2000. do >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << 2010. godine, a do kraja ove godine investicije će premašiti dve milijarde evra, prenela je u sredu agencija Mediafax.Izvršni direktor kompanije Reno u Rumuniji Radu Mavrodin rekao je listu Ziarul Financiar da ta kompanija doprinosi sa 3 odsto u BDP-u Rumunija, a njen poslovni kapital je 3 milijarde evra.Francuska kompanija Reno preuzela je 1999. godine rumunsku fabriku automobila Dačija koja nije imala kapital za razvoj.Značajna promena u rumunsko-francuskoj kompaniji Dačija-Reno zabeležena je 2004. godine, kada je lansiran model "logan", a potom i nekoliko drugih modela.
Pogledaj vesti o: Dacia

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.