Reno ima san, uskoro povratak legende Formule 1?

Izvor: Sportske.net, 31.Maj.2020, 21:00

Reno ima san, uskoro povratak legende Formule 1?

Sezona u Formuli 1 trebalo je da počne 15. marta u Australiji, ali nije počela zbog pandemije korona virusa.

Direktor Renoa Siril Abitebul rekao je da razmatra mogućnost da angažuje dvostrukog svetskog šampiona Formule 1 Ferananda Alonsa, pošto Danijel Rikardo prelazi u Meklaren.

Alonso je u dva navrata vozio za Reno, sa kojim je 2005. i 2006. godine osvojio šampionske titule.

Španski >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << vozač se povukao 2018. godine, kada je bio član Meklarena, a Abitebul je priznao da je 39-godišnji Alonso jedna od opcija.

"Ima mnogo sjajnih vozača koji će sledeće godine biti slobodni. Jedan koga ste pomenuli (Alonso) je jedna od opcija. Ima i drugih vozača. Trebaće nam vremena da razmislimo. To je izuzetno važna odluka i nećemo ulaziti u dinamiku Ferarija ili Meklarena, koji će imati svoje razloge da ranije objave ko će voziti za njih 2021. godine", rekao je Abitebul za radio Montekarlo, preneo je Eurosport.

Brojne trke su otkazane ili odložene, a u upravi takmičenja nadaju se da bi sezona mogla da počne u julu.

"Odluka o vozaču u sezoni koja još nije počela, nama se čini čudna. Izbor vozača je poslednji delić slagalice u rekonstrukciji i zbog toga je važno da imamo dovoljno vremena i da dobro uradimo stvari", naveo je Abitebul.
Pogledaj vesti o: Renault

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Reno zainteresovan za povratak Alonsa

Izvor: RTS, 01.Jun.2020, 07:27

Direktor tima Renoa u Formuli 1 Siril Abitebul nagovestio je povratak na stazu dvostrukog svetskog šampiona Fernanda Alonsa. Alonso se povukao 2018. godine, a tokom 2005. i 2006. godine osvojio je dve šampionske titule vozeći upravo za tim Renoa. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.