Izvor: Blic, 12.Jul.2023, 08:15

Reno i kineski gigant ulažu 7 milijardi evra u proizvodnju e-vozila: Nova kompaninija imaće 17 fabrika i 19.000 radnika

Francuski proizvođač automobila Renault i kineski Geely, vlasnik Volvo Carsa, objavili su u utorak da su potpisali sporazum saradnji o ulaganju do sedam milijardi evra za razvoj pogonskih sistema za hibridna i vozila s motorima s unutarnjim sagorevanjem. Podela vlasništva između Renaulta i Geelya biće ravnopravna, a nova kompanija imaće 17 fabrika motora, pet centara za istraživanje i razvoj na tri kontinenta i zapošljavaće 19.000 radnika, piše Reuters.
Pogledaj vesti o: Volvo

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Renault i Geely osnivaju kompaniju za razvoj pogonskih sistema

Izvor: AutoBlog, 12.Jul.2023

Francuski proizvođač automobila Renault i kineski Geely, vlasnik Volvo Carsa, objavili su da su potpisali sporazum o osnivanju kompanije koja će razvijati pogonske sisteme za hibridna i vozila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem. Kako navodi Hina, Renault i Geely će ravnopravno deliti vlasništvo, a...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.