Reno: Ventil uzrok vatre

Izvor: B92, 30.Sep.2016, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reno: Ventil uzrok vatre

Neispravan ventil najverovatniji je uzrok vatre koja je zahvatila bolid vozača Renoa Kevina Magnusena tokom prvog treninga uoči trke za Veliku nagradu Malezije.

Magnusen se tokom treninga zaustavio u boksu, a mehaničari su gurali bolid ka garaži kada se pojavio plamen na vrhu rezervoara.

Danskom vozaču je rečeno da odmah izađe, a on je iskočio iz vozila pre nego što je plamen zahvatio kabinu i ostao je nepovređen.

Mehaničari i redari su pokušali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ugase požar penom, ali se vatra u više navrata raspirila, pošto je gorivo curilo iz pumpe.

Njima je trebalo nekoliko minuta da ugase požar, nakon što su mehaničari uspeli da prikače crevo u rezervoar i isprazne ga.

Zbog incidenta trening je bio prekinut na 15 minuta.

Tehnički direktor Renoa Nik Čester rekao je da je najverovatniji uzrok požara neispravan ventil za ulazak vazduha u rezervoar, pa je kroz njega izlazilo gorivo.
Pogledaj vesti o: Renault

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.