Reno-Nisan:U Indiju 1,1 milijardu $

Izvor: B92, 25.Feb.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reno-Nisan:U Indiju 1,1 milijardu $

Delhi -- Francuski Reno i japanski proizvođač automobila Nisan su odlučili da u Indiji podignu novu fabriku za 1,1 milijardu dolara.

Prvi auto izaći će u Indiji sa montažnih traka nove fabrike do 2010. godine

Udružene kompanije žele da obezbede prisustvo na jednom od najdinamičnijih tržišta vozila na svetu, a o gradnji fabrike su postigle sporazum sa južnom indijskom državom Tamil Nadu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naglašavajući da će novi pogon imati kapacitet za izradu 400 hiljada vozila godišnje.

Fabrika će pomoći kompanijama koje imaju podjednak udeo u vlasništvu novog pogona da transportuju vozila u inostranstvo, pa je izvršni potpredesdenik Nisana Karlos Tavares izjavio da će Indija postati još jedna izvozna baza kompanije.

Najnovija informacija o ulaganjima u Indiji usledila je samo mesec dana nakon što je najveći indijski proizvođač sportsko terenskih kola - kompanija "Mahinda and Mahindra" - izašla iz zajedničkog preduzeća sa Renoom i Nisanom, ostavljajujući ih bez lokalnih partnera.

Prvi auto izaći će u Indiji sa montažnih traka nove fabrike do 2010. godine, a u početku će se proizvoditi četiri modela. Takođe je potvrđeno i da Reno-Nisan pregovara i o proizvodnji jednog izuzetno jeftinog autmobila, koji bi mogao da se nadmeće na tržištu sa nedavno predstavljenim ultrajeftinim indijskim vozilom "tata nano" koji košta oko 2.500 dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.