Renault prelomio: Alpine ponovo u proizvodnji od 2016.

Izvor: B92, 30.Jan.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renault prelomio: Alpine ponovo u proizvodnji od 2016.

Francuska kompanija najzad je donela odluku da prvi model obnovljene sportske marke Alpine počne da se izrađuje krajem 2016. godine.

Knjiga narudžbina biće otvorena tokom 2016, kako za kupce u Evropi, tako i za sve zainteresovane na drugim ključnim svetskim tržištima, izjavio je za Rojters šef brenda Alpine, Bernard Olivier.

On očekuje da će početna godišnja proizvodnja iznositi između 3.000 i 5.000 automobila, a za sada je poznato da će prvi model imati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centralno postavljen motor.

Proizvodnja poslednjeg automobila koji je imao oznaku Alpine, modela A610, obustavljena je 1995. godine.

Ova automobilska marka koja je u vlasništvu kompanije Renault sa sobom nosi dugogodišnje nasleđe iz oblasti auto-moto sporta.

Renault je nagovestio da će obnoviti nekadašnji automobilski brend još 2012. kada je predstavio koncept Alpine A110-50 kojim je obeležio 50 godna od pojavljivanja istoimenog originalnog trkačkog modela.

Planovi za ponovnu proizvodnju nekoliko puta su menjani. U početku je za partnera u procesu razvoja automobila izabran britanski Caterham, ali je Renault kasnije prekinuo ovu saradnju.

Prema najnovijm vestima, produkcijski model značajno će se razlikovati od koncepta iz 2012. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.