Renault dovodi u Evropu SUV iz Rusije

Izvor: B92, 30.Okt.2019, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renault dovodi u Evropu SUV iz Rusije

Francuski Renault razmatra mogućnosta proširi svoju SUV liniju na tržištu Evrope.

Izvršni potpredsednik Renaulta za planiranje proizodnje Kasai Kupai najavio je prodaju kompaktnog krosover-kupea Arkane na "Starom kontinentu" od 2021.

Renault je početkom ove godine predstavio Arkanu koja se trenutno prodaje samo u Rusiji.

Za razliku od ruske verzije, evropska Arkana bi dobila određena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unapređenja kao što je položaj centralne konzole i multimedije.

Bila bi promenjena i ponuda motora jer u kupci u Evropi nisu preterano zainteresovani za 1,6-litarski atmosferski benzinac sa 114 KS i petostepenim menjačem.

Umesto njega Arkanu bi pokretao hvaljeni 1,3-litarski TCe turbobenzinac sa 150 KS i X-Tronic CVT automatik.

Ruska Arkana poseduje vrlo pristojnu opremu poput 8-inčnog multimedijalnog ekrana osetljivog na dodir, Android Auto, Apple CarPLay, Bose premijum audio-sistem, ambijentalno osvetljenje, automatsku klimu...

Tu je i nekoliko bezbednosnih sistema uključujući kameru sa pregledom od 360 stepeni, sistem mrtvog ugla...

Početna cena Arkane u Rusiji je oko 14.500 evra, uz veći paket opreme je oko 19.300, a doplata za pogon na sva četiri točka je oko 1.500 evra.

Ukoliko stigne na tržište Evrope, Arkana će biti pozicionirana između krosoverta Captur i Kadjar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.