Renault Latutude za 2014.

Izvor: B92, 09.Avg.2013, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renault Latutude za 2014.

Nakon tri godine od predstavljanja modela Latitude, Renault je osvežio svoju luksuznu limuzinu.

Prve fotografije koje su su se pojavil na internetu otkrivajju da su dizajneri intervenisali na prednjem delu automobila, ged je promenjana maska hladnjaka. Rešetka je sada diskretnija, manjih dimenzija i sa manje hromiranih detalja.

Restilzacija je obuhvatila i prednji branik i farove sa integrisanim LED svetlima. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Na zadnjem delu automobila promene su minimalne i odnose se na grafiku stop svetala.

Renault još uvek nije objavio zvanično saopštenje, ali očekuje se da će Latitiude dobiti uobičajena unapređenja kada je reč o facelift tretmanu, poput novog dizajna alu felni ili poboljšanja sadržaja enterijera i novih kolornih šema.

Što se tiče motorizacije, i dalje bi trebalo da budu dostupni 2.0 litarski dCi sa 150 i 175 ks, kao i 3.0 litarski V6 dCi koji proizvodi 240 ks.

Spekuliše se da bi u paletu motora mogao da bude uključen i TCe turbo-benzinac zapremine 1.6 l, sa 180 ks, koji je već dostupan u novom Samsungu SM5 (korejskom sestrinskom modelu). U Samsungu ovaj motor povezan je sa automatskim EDC menjačem sa duplim kvačilom.

Očekuje se da bi Latitude za 2014. mogao da ima premijeru već na sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru. Francuski proizvođač do sada nije imao previše uspeha sa ovim modelom, čime je nastavljen niz relativno neuspešnih Renault automobila iz klase velikih limuzina.

Vozili smo Renault Latitude Business 2.0 dCi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.