Renault Clio Trophy najbrži subkompakt na Nirburgringu

Izvor: Nacionalna klasa, 24.Dec.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renault Clio Trophy najbrži subkompakt na Nirburgringu

Renault Clio RS 220 Trophy postavio je najbolje vreme na stazi Nordšlajfe, u kompleksu Nirburgring. Clio Trophy je napravio krug za 8:23 i time nadmašio rezultate konkurenata poput Ford Fieste ST, Volkswagen Pola GTI, Peugeota 208 GTi i Opel Corse OPC.

Radi poređenja, ovo vreme je na nivou rezultata prethodne generacije Porsche Boxster i 36 sekundi bolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << od aktulenog Clia RS 200 Turbo, na kojem je ovaj model koji zasnovan. Clio Trophy takođe je za 3 sekunde brži na Nirburgringu od prethodne generacije Fordovog Focusa RS.

Renaultsport je predstavio ovaj kompaktni žestoki hečbek od 220KS na Sajmu automobila u Ženevi ranije ove godine. Automobil je zadržao četvoro vrata, ima turbo motor, menjač sa dvostrukim kvačilom ali i brže izmene stepeni prenosa, prerađeno ogibljenje i upravljanje i čvršču karoseriju.
Pogledaj vesti o: Ford,   Volkswagen

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.