Renault Captur II stiže 2019. godine

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renault Captur II stiže 2019. godine

Druga generacija jednog od najpopularnijih potkompaktnih krosovera na tržištu debitovaće na sajmu automobila u Frankfurtu 2019.

Jedan od prvih modela koji su pokrenuli ofanzivu krosovera "B" segmenta u Evropi bio je Renault Captur.

Ovaj automobil predstavljen je početkom 2013. ženevskom auto-salonu, pola godine nakon modela Clio 4. generacije. Baš kao i pomenuti Clio, i Captur je postao jedan od najtraženijih modela u svojoj klasi.

U međuvremenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na tržištu su se pojavili brojni konkurenti, pa će vremešni Captur I uskoro dobiti naslednika.

Druga generacija potkompaktnog krosovera marke Renault, osim standardnih verzija sa motorima sa unutrašnjim sa gorevanjem, imaće i plug-in hibridnu varijantu, piše AutoExpress.

Kako se navodi, hibrdni Captur koristiće za pogon Nissanov atmosferski 1.6 litarski benzinac sa 4 cilindra, potpomognut elektromotorom koji će se napajati iz baterije od 9,8 kWh. To bi trebalo da bude dovoljno da automobil pređe do 50-ak km samo na struju.

Sličan hibridni sistem ugrađivaće se i u druge buduće modele grupacije Renault-Nissan-Mitsubishi, među kojima su Nissan Qashqai III i Renault Kadjar, ali ne i u budući Renault Clio V koji će imati običan hibridni pogon bez mogućnosti dopune baterija na električnim punjačima.

Među pogonskim jedinicama koje će koristiti Captur II biće i 1.3 litarski benzinac koji je razvijen u saradnji Renault-Nissana i Mercedesa.

Neizvesno je da li će im se pridružiti i aktuelni dizelaš 1.5 dCi, koji bi mogao da produži svoj vek uz određena unapređenja koja bi ga učinila ekološki prihvatljivijim.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Renault Captur II stiže 2019. godine

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Nov.2018, 11:11

Druga generacija jednog od najpopularnijih potkompaktnih krosovera na tržištu debitovaće na sajmu automobila u Frankfurtu 2019.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.