RENAULT SMANJUJE CENE: Evo koji je glavni razlog tog poteza

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2023, 09:15

RENAULT SMANJUJE CENE: Evo koji je glavni razlog tog poteza

Postaće konkurentniji na tržištu e-vozila.

Francuski proizvođač automobila Renault očekuje veću prodaju električnih vozila ove godine, uprkos slabljenju ekonomije i potrošnje, jer bi smanjenje cena ovih vozila trebalo da podstakne prodaju.

- Od početka godine primetili smo sve veću potražnju za električnim automobilima - rekao je izvršni direktor marke Renault Fabris Kambolive u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za trgovački magazin Autogazet.

Iz tog razloga se očekuje da će Renault nastaviti da beleži rast prodaje e-automobila u 2023. Štaviše, snabdevanje poluprovodnicima se poboljšava, tako da Kambolive očekuje da će ovo smanjiti cenu e-vozila – i za kupce i za proizvođače.

- Sa našim poslovanjem sa električnim vozilima Ampera, ne samo da ćemo biti u mogućnosti da dodatno smanjimo troškove e-automobila, već i fiksne troškove naše kompanije - rekao je Kambolive.

Renault trenutno prolazi kroz transformaciju i planira da se podeli na nekoliko nezavisnih delova. Odeljenje za električne automobile i softver Ampera trebalo bi da bude izdvojeno u drugoj polovini godine, a zatim da izađe u javnost.

Kambolive očekuje da će smanjenje troškova Renault učiniti konkurentnijim na tržištu e-vozila, prenoseći uštede na kupce. Grupa radi na ponudi e-automobila za 25.000 evra.

Prodajna cena nove električne verzije modela vozila R5 takođe bi trebalo da bude manja od 30.000 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.