Preispitaćemo odnose ako se Reno i Fijat spoje

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Preispitaćemo odnose ako se Reno i Fijat spoje"

Tokio -- Direktor "Nissan Motor Co. Ltd." Hiroto Saikava kaže da će japanski proizvođač automobila preispitati svoje trenutne odnose sa Renoom.

Nastavak saradnje moraće da se rehuliše novim ugovorima, u slučaju korporativnog spajanja francuskog giganta sa Fiat- Krajzlerom. Kako navode, Nisan želi da osigura i zaštiti svoje interese.

"Verujem da bi potencijalno dodavanje FCA kao nove članice Alijanse moglo proširiti polje za saradnju i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvoriti nove mogućnosti za dalje sinergije", oprezno je izjavio Saikava.

Prema njegovim rečima trenutno se razmatra predlog da se poveća odnos između Nisana i Renoa.

Prošle nedelje, Fijat Krajzler podneo je predlog o spajanju sa Renoom, sa ciljem stvaranja kombinovane kompanije koja bi bila treći po veličini proizvođač automobila na svetu.

Reno je već razgovarao o predlogu sa svojim partnerima iz saveza, Nisanom i Micubišijem.

Međutim, razgovore između Renoa i FCA usporavaju finansijski uslovi sporazuma.
Pogledaj vesti o: Nissan,   Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.