Policajac greškom ležao u italijanskom zatvoru

Izvor: S media, 09.Dec.2011, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac greškom ležao u italijanskom zatvoru

Putovanje u Italiju po polovan automobil, Draženu Bakiću (35) iz Inđije obilo se o glavu, a život od jula 2010. do jula 2011. godine pretvorio u pakao. Ovaj bivši operativac DB-a, a sada policajac, nije ni sanjao da će ga kolege iz Italije, samo nekoliko sati po prelasku granice, staviti iza rešetaka i da će njegovo ime osvanuti u svim medijima u regionu.

- Skupio sam nešto novca i preko interneta sam našao polovni "reno megan" - priča Bakić. - >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Na oko, bio sam zadovoljan, pa sam kontaktirao sa prodavcem. Dogovor je sklopljen, pa sam u banci uplatio kaparu. Da ne bih išao sam u inostranstvo, nagovorio sam šuraka Nikolu da mi pravi društvo.

Korektni

Dražen Bakić sve najlepše govori o našoj ambasadi u Rimu, koja je, prema njegovim rečima, bila izuzetno korektna. Nekoliko puta je intervenisala, što je rezultiralo boljim položajem u zatvoru.

Prvo je mislio da idu autobusom, ali su čuli od prijatelja da u to vreme njihov poznanik Dragan Petrić poslom ide na Apenine.

- E, da uštedimo, pozvao sam Petrića, koga znam kao porodičnog čoveka, i zamolio da putujemo zajedno - priseća se Bakić.

Nije bilo nikakvih problema, sve dok nisu stigli blizu gradića Montekatini Terme. Na autoputu, u blizi ni naplatne rampe, presreli su ih karabinjeri.

Tom prilikom, u akciji nazvanoj "Srećan put", pored Bakića, uhapšeni su Dragan Petrić (48) i Milan Đorđević (21) iz Šapca. Privedeni su i Italijani Đuzepe Krizapuli (47) i Paskvale Topo (23) obojica iz Napulja, kao i Draženov šurak Nikola Sreović (25), iz Stare Pazove.

Rod Blagojević osuđen na 14 godina zatvora! (VIDEO)

Stefan Karić zatražio odlaganje zatvorske kazne

Pedofil iz Futoga član Nacionalnog stroja?!

- Prema meni su bili izuzetno korektni, za razliku od Petrića, koga su, kako smo čuli, "propustili kroz šake" - priseća se Bakić. - Mislim da je čitava operacija bila tipovana, a mi smo završili u zatvoru kao kolateralna šteta.

Kako podsećaju Novosti, italijanska policija započela je istragu prošlog proleća, pošto su u poznatom banjskom odmaralištu Montekatini terme, blizu Firence, ukradena dva turistička autobusa, jedan iz Holandije, a drugi iz Nemačke. Policija je nemačkom autobusu ušla u trag na mađarsko-srpskoj granici. Istražnim organima tada je bilo jasno da su krađe vozila organizovane, pa su policijskim nadzorom bile pokrivene sve važnije turističke lokacije u Toskani.

Posle devet meseci istrage, italijanski istražni organi nisu mogli da pronađu nijedan osnov umešanosti Bakića i Sreovića u čitav slučaj. Pušteni su sredinom aprila, bez dokumenata, sa obavezom da se ne udaljavaju iz ovog italijanskog grada. Tek 20. jula, konačno, dobijaju dozvolu da kao slobodni ljudi napuste Italiju.

- Zbog nezakonitog boravka u pritvoru, tužio sam italijansku državu, sa zahtevom od pola miliona evra odštete. Međutim, italijanski sud odštetu, po danu plaća od 70 do 80 evra, što znači da bih dobio 20.000 evra, a mene je samo advokat koštao 15.000 evra - kaže Bakić, čiji će odštetni zahtev aprila sledeće godine razmatratiti Međunarodni sud u Strazburu.

(Novosti)

Foto: Novosti
Pogledaj vesti o: Renault

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.